maanantai 11. maaliskuuta 2013

Köyhistä uutisista ja uutuusjäätelöistä


Jos tekisin herkkulistauksen lista asioista -blogin tapaan, kärjen tuntumassa olisi jäätelö. Ihan mikä vain jäätelö, en ole sen suhteen kovin nirso. Vuodenajallakaan ei ole väliä, jätski maistuu niin kesällä kuin talvellakin.

Kesäisin jäätelö kuuluu etenkin työpäivien lomaan. En ole ihan varma, oliko ensin muna vai kana, mutta jäätelökioskit sijaitsevat usein toimitusten vieressä. Esimerkiksi Siilinjärvellä Uutis-Jousi muutti pari vuotta sitten kiskan vierestä toisen luokse.

Kesälehtien ideointipalaverit toistuvat samanlaisina vuodesta toiseen, onhan kyseessä vuoden uutisköyhin aika. Löysimmistä löysimmät ideat lipsuvat kesätyöläisille. Kun uimarannat ja jäätelökioskit muuttuvat kylien kuumimmiksi kohteiksi, tulee kioskimyyjistä kesälehtien pakollisia haastateltavia. Aloittelevan toimittajan on kesähaastatteluissa vaikea keksiä pyörää uudestaan, mutta ainakin epäonnistumisen vaara on minimoitu.

Olen minäkin haastatellut pallonpyörittelijää, päivä oli lämmin ja hikinen. Kysymyspatteristoni liitti minut vuosikymmenten mittaiseen jatkumoon. Kuinkahan monta kertaa toimittaja onkaan kysynyt tötterönpyörittäjältä, mikä maku on suosituin? Vastaus on poikkeuksetta "vanilja ja mansikka" tai "vanilja ja suklaa". Vaikka olen lukenut suosituimmista jäätelömauista kymmenen kertaa, ihmettelen sitä aina. Itse tartun jäätelön suhteen aina uutuuksiin.

Tämän aasinsillan kautta Makuja-sivuston uutuusjäätelölistaan, kasasin oman kymmenen kärkeni.

Kevään ja kesän uutuusjäätelöt:

1. Ben & Jerry's Peanut Butter Me Up 
Maapähkinävoita, maapähkinäkuppeja, vaniljajäätelöä ja vadelmahilloa.
(Starttasin tällä kesäkauden menneenä viikonloppuna.
Jos kummia ei tapahdu, tämä on uutuuksista paras.)
2. Classic Pekaani – Suolainen Kinuski
Puikkouutuus, jonka maitosuklaa-pekaanipähkinäkuorrute
kätkee alleen vaniljakermajäätelöä ja suolaista kinuskikastiketta.
3. Mascarpone-Lemon-Lime
Mascarponen makuista jäätelöä piristää vodka-sitruunakastike.
Saatavilla Ingmanin jäätelökioskeista. 
4. Kingis Minttu-Suklaa
5. Kaneli-Keksi (Ingmanin irtojäätelö)
6. Magnum Tarte aux Pommes
7. Pingviini Appelsiinimaito
8. Fazer Kismet -jäätelöpuikko
9. Panda Lakupala Choco
10. Cornetto Enigma Popcorn

13 kommenttia:

 1. jäätelö on maailman paras asia! minulla ei ole kotona pakastinta joten ostan irtojäätelöä aina kaupasta. vuodenajasta riippumatta! kaima vilkuttaa täältä sinulle.

  itseasiassa syön tässä samalla minttupuffetia. sekin sanoo hei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtihei! onpa sulla hyvä maku, mä otan useimmiten minttupuffetin, kun mies ottaa (ylitylsän) vaniljaeskimon.

   (pitkään ostimme irtojäätelöitä, kun ei saatu aikaiseksi sulattaa täyttynyttä pakastinta, jonka piiloista löytyi mm. kaksi avattua mangopussia ja kolme avattua pinaattipussia. nyt passaa ostaa jo vähän isompiakin pakkauksia! se on hyvä ja huono asia.)

   Poista
 2. Oi nam miltä kuulostaa! Itse tosin palelen tällä hetkellä kotona (vanhassa talossa talvisin aina kylmä) ja otan nyt mielummin teetä kuin jätskiä mutta tuota ben&jerrysin uutuutta pitää ehdottomasti maistaa joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen B&J:tä!

   Fysiikkani ei ole oikein koskaan tuntunut ymmärtävän sitä, että kylmällä ilmalla pitäisi syödä ja juoda lämmintä. Jokunen vuosi sitten Kanadassa asuessani minun alkoi joulupäivänä tehdä mieli Tim Hortonsin (paikallinen Arnolds) jääcappuccinoa. Lumiaurat olivat lomalla ja parin kilometrin kävelymatkani lumenkorkeus oli paikoitellen kerrostuneena reilut puoli metriä. Ulkona oli pakkasta -15 astetta, tuulikertoimineen ja ilmankosteuksineen se muistutti sisäsuomalaiseen ilmastoon tottuneelle -30 astetta.

   Yksi vaihtovuoteni parhaiten mieleenjääneitä asioita oli Tim Hortons -myyjän ilme, kun kävin ostamassa jäisen juomani, maksoin sen ja otin sen mukaani viimaan. Oli muuten nannaa (eikä ollenkaan sulanutta!), kun pääsin takaisin kotiin.

   Poista
 3. Tama on asia, mika siella Suomessa on paremmin kuin Ranskassa tai UAE:ssa: jaatelot! No, Ranskassa sai sentaan italaialaista irtojatskia, olihan se aika hyvaa, mutta kauppojen tarjonta oli suomeen verrattuna huonompi. Taalla sama juttu, ei mitaan ihania uutuuksia koskaan, aina samat tylsat maut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italialainen jäätelö on ihanaa, mutta minun mielestäni suomalainenkin jäätelö on hyvää! Se on vaan ihan erilaista. Kuin vertailisi lasagnea ja kaalilaatikkoa.

   Tuu kesällä tänne, pidetään jättimäiset jäätelösokkotestit ^tm :)

   Poista
 4. Vodka-sitruunakastike? :D En ehkä ihmettelisi, jos tuota ostavalta kysyttäisiin henkkareita. Ei eräässä Citymarketissakaan taannoin luvattu myydä Pirkka-tiramisua alle 18-vuotiaille...

  Tuota nimenomaista mascarponejuttua voi kyllä joutua kesällä testaamaan, sikäli kuin nyt joskus saan aikaiseksi jäätelökioskille käppäillä. Itse en siis selvästikään ole kovin kummoinen jäätelönsyöjä. :) Silloinkin kun moista tapahtuu, jaksan aina paasata, miten SILLOIN KUN MINÄ OLIN PIENI NIIN JÄÄTELÖPALLO MAKSOI KAHDEKSAN MARKKAA EIKÄ KAHDEKSAATOISTA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, hyvä huomio! Miehelle ei joskus opiskeluaikoinaan myyty Cittarissa lonkeroa, oli kuulemma niin humalassa. Myyjättärellä oli kai vähän turhan tarkka vainu, bileet oli pidetty viikko sitten.

   Minä laitan silmät jäätelönostotilanteessa mieluiten visusti kiinni...

   Poista
 5. Tuo on niin totta, että jätskikiskat ovat aina toimituksen vieressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä mietityttää: muuttavatko toimitukset niihin jäätelön perässä vai ovatko kiskanpystyttäjät niin skarppeja haistamaan markkinaraot...

   Poista
  2. Heh, niinpä! Iltavuoropainotteinen homma oli kyllä parasta, kun up:n deskillä oli melkein joka ilta jätskiä. Ei siihen siis varmaan kioskienkaan sijainti siis aina vaikuta ;-)

   Poista
 6. Oh nom, mistähän Jyväskylässä onnistuis käsiinsä taikomaan tuota uuta BJ-makua, kuulostaa just mun mieltymyksiin räätälöidyltä :o Jos ei muu auta niin joudun ehkä etsiin tieni Makuuniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. B&J:n Facebook-sivujen mukaan maaliskuun ajan K-ruokakaupoissa (ja ilmeisesti Cittareissa?) ja siitä eteenpäin muissa myyntipisteissä! Sulla on hyvä maku ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...