sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ken surmaisi silmämeikin


Olipa kerran äiti, joka opetti tyttärelleen, että kasvot pitää pestä aamuin illoin ja silmämeikki poistaa illalla erityisen huolellisesti. Äiti hankki tyttärelleen silmämeikinpoistoainepulloja oikein kaksin kappalein.

Huolimatta siitä, että silmämeikinpoistoaine oli tarkoitettu herkkäsilmäisiä varten, tyttären silmät valuivat tuskankyyneliä. Tytär puhdisti, itki ja puhdisti. Luovutti sitten, sai äidiltä käyttöönsä sopivamman aineen.

Äiti oli ikäluokkaa, joka ei heittänyt mitään pois. Tytär, neljäkymmentä vuotta nuorempi, oppi saman käytännön. Kivulias silmämeikinpoistoaine pysyi tallessa useita vuosia. Tyttären muuttaessa ensimmäiseen omaan kotiinsa hän päätti säästää rahaa ja antaa aineelle uuden mahdollisuuden. Silmätkään eivät enää varhaisteinikokeilujen jälkeen vuotaneet.

Parempiinkin aineisiin tytär oli jo ehtinyt tutustua, tehokkaampiin ja miellyttävämpiin. Ensimmäiset kosketukset meikinpoistoon vaikuttivat kuitenkin suuresti hänen haluunsa käyttää niistä yhtäkään. Tytär päätti silti käyttää myös ensimmäiset pullonsa loppuun. Mitään etäisestikään käyttökelpoista ei saa heittää pois. Varsinkaan jos silmät eivät enää vuoda.

Välillä tytär antoi periksi ja käytti mukavampia meikinpoistoaineita. Ensimmäinen pulloista tyhjeni vasta vuosikausien jälkeen.

Heittäessään tyhjentyneen pullon roskiin tytär huokaisi helpotuksesta. Nostaessaan edelleen puolitäyden toisen pullon sen tilalle peilikaappiin tytär huokaisi myös. Alistuneesti, mutta lämmöllä.

(Todistetusti tytär on nyt käyttänyt loppuun ensimmäisen oman silmämeikinpoistoaineensa.)

7 kommenttia:

 1. sydäntäriipaisevat tarina tosiaan, voimia! onko noissa aineissa mitään "käytettävä ennen" -päiväyksiä? ehkä voisit jo tuon toisen putelin kohdalla turvautua perinteiseen "se purkki vaan unohtui jonnekin matkalla" -menetelmään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Niissä on usein kuvia purkeista, joissa on sisällä 3M, 6M tai 12M. Muut ymmärtävät sen niin, että tökötti olisi käytettävä loppuun vaikkapa 12 kuukauden sisällä - mä mielelläni ajattelen, että purkki saa olla auki sen 12 kuukautta. :P

   No, käytän ruoissakin usein päiväysvanhoja tuotteita, miksen meikeissäkin. Plus mulla kuluisi rahaa kosmetiikkaan eksponentiaalisesti enemmän, jos oikeasti uskoisin kaikkea, mitä mulle niiden saralla sanotaan.

   Toivottavasti en jätä tuota toista mihinkään, siinä on enää puolet jäljellä! Täyttymyksen tunne tuon toisen kuluttua loppuun on varmaan mahtava!

   Poista
 2. Ah, niin tuttua! Joskus kirjoitinkin geeneihini koodatusta nuukuudesta - niin ärsyttävää kun ei voi mitään heittää pois! Itse olen koittanut kuluttaa loppuun kolmea virheostokseksi osoittautunutta kasvovoidetta. Yksi on jo tyhjä ja kun nämä kaksi ovat loppu, saan vihdoin ostaa uuden.

  Mutta onnittelut, olet 3/4 jo kuluttanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, etten ole ainoa hoopo kosmetiikkanuukailija! Mutta tosiaan, meidän täyttymyksentunteemme putelien tyhjetessä ovat varmasti aivan toista luokkaa niiden kuluttajien kanssa, jotka heittävät asioita hukkaan ennen kuin ne kuluvat loppuun.

   Itse asiassa minullakin on kasvovoide, joka sinänsä oli hyvä ostos vuonna 2006. Kasvotyyppini on vaan vaihtunut aikuisempaan sen jälkeen, ja tuhti aine kirvelee iltaisin ihan turhaan. Tuntuu siltä, että olen ainakin neljän vuoden ajan yrittänyt käyttää sen loppuun, mutta joutunut aina lannistumaan, sillä pirulainen on ihan vimmatun riittoisaa.

   Poista
  2. Nämä mun kolme kasvovoidetta eivät onneksi ole ihan susihuonoja, vähän huonosti imeytyviä tms. vain. Mutta mulla on myös yksi todella huonoksi osoittautunut, siis todella rasvaiseksi loppupäiväksi kimmeltävään jäävä käsirasva, jota olen käyttänyt ahkeraan jalkarasvana iltaisin ennnen nukkumaanmenoa, siinä ajassa ehtii imeytyä. Jalkarasvaksi kelpaa melkein mikä vain, siihen tarkoitukseen voisi ehkä hyödyntää tuon tuhdin kasvorasvasikin? :)

   Poista
 3. Muistan äitini neuvoneen minua myös ihonpuhdistukseen iltaisin - se pieni huurulasinen, punakansinen puhdistusmaidon lasipurkki on vieläkin selkeänä muistikuvissa!
  Kurjuus sentään kun pitkälle riittävät nuo sinun puhdistusaineesi ... Jos joskus pohja alkaa näkyä silmämeikinpoistoainepullosta (olipas hirmu pitkä sana!) niin Coopin Änglamarkin hajuton silmämeikinpoistoaine on pakattu aika pieneen purkkiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, voi onneksi äitini minulle ostamat ihonpuhdistusaineet ovat jo loppu! Jäljellä ovat vain hänen omat purkkinsa ja putelinsa, jotka jäivät minulle perinnöksi... Nekin pitää kyllä siirtää käyttöön joskus.

   Hyvä vinkki tuo, että voisin ostaa pieniä purkkeja! Saisin useammin nauttia niiden loppumisesta. Hamsteritapojeni mukaisesti minulla on kuitenkin jo nyt silmämeikinpoistoaine valmiina sitä hetkeä varten, kun tuo nykyinen murheenkryyni loppuu. Uih.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...