keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Eläviä säveliäArvoitus on meille poika tuo -blogin Jyri vinkkasi Ten songs that saved your life -sivustosta.

Listaa ei saisi selitellä, mutta koska tämä on oma blogini, haluan kertoa kolme seikkaa.

Ensinnäkin: kuvitus ei liity mihinkään. Kuva on viime kesän juhannusaatolta, päivää ennen äitini hautajaisia. Muokkaus on tehty kyynelsilmin vanhalla näytöllä, mutta kuva on ainoita, joihin minulle on omat oikeudet. Huomaan usein kuvaavani ihan liikaa työajalla.

Toisekseen: en halunnut miettiä omaa listaani turhan pitkään. Koska tein tämän nopeasti, listalla ei ole KoRnia eikä Apulantaa, joiden olisi kyllä pitänyt päästä mukaan.

Kolmanneksi: ehkä juuri siksi nämä kertovat ennemminkin jostain tietystä aikakaudesta. Jostain sellaisesta, kun tarvitsin musiikkia. Paljon enemmän kuin nyt, ainakin. Kuuntelen musiikkia vähemmän kuin koskaan, tunnun tarvitsevan hiljaisuutta.


01. Elliott Smith – King's Crossing
02. Hard-Fi – Watch Me Fall Apart
03. Leonard Cohen – Everybody Knows
04. Les Cowboys Fringants – Les Étoiles Filantes
05. Maj Karman kauniit kuvat – Metallisydän
06. Metric – The Twist
07. Neutral Milk Hotel – In the Aeroplane Over the Sea
08. Nirvana – Lithium
09. Porcupine Tree – Anesthetize
10. Portishead – Nylon Smile

2 kommenttia: 1. Hieno lista, täytyypä kuunnella tuntemattomammatkin läpi.


  Olen niiiiiin kateellinen :D Ah. Ihanaa matkaa, varo pulun kakkaa. ;) ♥ Olen itse käynyt juuri huhtikuun lopulla ja oli Notre Damen lähikatu aiiivan valkosena hhha- Toivottavasti city on siistiytynyt vähäsen tässä muutamien vuosien mittaan. Ja ihana se on silti :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kaikkia noista biiseistä - vaikka jotkin niistä ovat korostetusti oman aikansa lemppareita, eivät ne hullumpia ole. Useissa noista etenkin sanat ovat olleet se juttu.

   Itse en ole ollut koskaan Pariisissa kevätaikaan! Harmi, että varsinaista kaunista kevätsäätä meidän matkamme ajaksi ei ole lupailtu.

   Ja niin, kuljen varmaankin koko reissun jalat maassa. Tätini on sodassa ranskalaista koirankakkaa vastaan, nyt varon pulujakin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...