lauantai 19. marraskuuta 2011

Wikipedia = kehittyneet atk-taidot

Kimmo Kivelä, perussuomalaisten kansanedustaja, vastusti torstaina maamiinakieltoa eli Ottawan sopimuksen käyttöönottoa Wikipediasta poimimilla mielipiteillään, uutisoi HS. Sanatarkasti Wikipediaa lainannut Kivelä ei kertonut kopioineensa tekstin suoraan.

Aika pelottavaa, että kansanedustaja pohjaa mielipiteensä Wikipediaan, ei hanki asiasta sen kummempaa tietoa - ja vielä viitsii esittää mielipiteet ominaan. Mikäli syvempää tuntemusta asiasta olisi ollut Kivelällä tai hänen edustajallaan, tuskin suoraa Wikipedia-lainausta olisi tehty.

Sinänsä mielenkiintoista on se, että Wikipedian perustelut miinojen puolesta on otettu nähtävästi rauhanasema.org-sivustolta, jota ei enää ole olemassa. Nähtävästi nykyinen osoite on rauhanasema.fi. Rauhanasemalla toimivat mm. Aseistakieltäytyjäliitto ja Rauhanliitto.

Jännittäviä - tai suorastaan ratkiriemukkaita - olivat Ilta-Sanomien keskustelupalstalla lukijoiden kommentit aiheesta.

"Eikös se ole sama mistä kirjasta totuuden etsii? Toiset käyttävät historiankirjaa ja toiset wikiä. Jokainen sen tiedon jostakin hankkii, ei sitä saa geeneissä perintönä."
seppo

"Wikipedia on hyvä tietolähde jota saa ja toivotaan että sitä lainataan, tämä osoittaa myös kansanedustajan tai hänen avustajan kehittyneitä ATK- taitoja."
it-virtuoosi

"Wikipedia käytetään yleisesti lähteenä, joten missä ongelma? Wikipedia on itsekorjautuva toisin kuin esimerkiksi HS."
Jani Pulkki

Toivon, oikeasti toivon, että ylemmät kommentit ovat sarkastisia. Toisaalta en usko, että kukaan olisi viitsinyt kirjoittaa montaa kymmentä sarkastista kommenttia samaan ketjuun.

Hei haloo, ihmiset.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...