keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Vanhoja ideoitaOli niin valtavan hienoa katsoa [Leonard Cohen: I'm Your Man -dokumenttia] juuri äidin kanssa. Äitini on ollut Leonard Cohen -fani 60-luvulta lähtien. Meillä oli silti molemmilla sama olotila, kun jätimme elokuvasalin, olimme viimeisiä, jotka salista lähtivät.
Jäimme katsomaan lopputekstit, kuuntelemaan Cohenin upean oman version biisistä
I'm Your Man ja äiti tuli vielä luokseni kuuntelemaan Rufus Wainwrightin omia biisejä.

Näin kirjoitin blogissani vuonna 2006.

Lokakuussa 2008 kävimme äidin kanssa katsomassa herraa Hartwallilla, itkimme yhteen ääneen. Jotenkin minusta tuntui jo tuolloin, että jään lopulta kuuntelemaan Coheniamme yksin. Joskus tulevaisuudessa, pitkän ajan päästä.

Jo nyt olen aivan yksin ja vollotan upouutta Show Me the Place -biisiä kuunnellessa.

Jouduin keväällä poistamaan meidän sunnuntaiaamu-playlistiltamme mm. Famous Blue Raincoatin, kun koko päiväni meni itkuksi sitä kuunnellessa.

Show Me The Place by leonardcohen

Laitoin linkin biisiin entiselle työnantajalleni, "olipahan mehevää murinaa" oli hänen kiteytyksensä. Ei hullumpi kuvaus.

Olisipa äiti kuuntelemassa uutta biisiä, hän pitäisi tästä. Ei, voin vannoa, että hän rakastaisi tätä. Voisimmepa itkeä yhdessä.

Mustavalkokuva on pressikuvia Cohenin sivuilta, Old Ideas -levy julkaistaan ensi vuoden puolella.

Show me the place, help me roll away the stone
Show me the place, I can’t move this thing alone.

5 kommenttia:

 1. Niisk! Ihana teksti ja ihana Cohen. Ei tässä muuta.

  VastaaPoista
 2. Ankerias Vipunen, ilo jakaa hyvää sanomaa! (Kuulostanpa evankelistalta.)

  Anna K, Cohen on ihanaihanaihana. En ole varma, uskaltaisinko käydä vielä kerran katsomassa häntä. Tuskin enää, voi sitä vollotusta!

  VastaaPoista
 3. Mukava lukea, että joku muukin on Cohen-fani ja että vielä piti tuosta uudestakin kappaleesta. Omaan makuun myös varsin kova kappale, etenkin kun miehen aiemmista on jo aikaa. Olin itse viime vuonna Hartwallilla, ja oli aivan varmasti paras keikka jolla olen ikinä ollut.

  VastaaPoista
 4. Juhani, Lennu-setä on kyllä ainakin videoilta katsottuna edelleen mielettömässä keikkakunnossa. Itse itkin verisiä kyyneleitä, kun olin tiukassa työvuorossa juuri viimeisimmän keikan aikana... Odottelen uutta levyä kynsiäni pureskellen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...