keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Äpärälapsi ilman muistia

Leffamaanantain haaste #65 on mainioin tähän asti - minkä elokuvan haluaisit muistaa, muttet muista?

Itselläni on tyhjä kolo katsottujen leffojen listassa 9.8.2009. Listaan olen lopulta kirjoittanut Käsinukeilla leikkivä poliisi kidnappaa luokseen narkkarihuoran, kun en muutakaan ole keksinyt. Todellakin: elokuvassa sheriffi veti alakouluikäisille rikostenehkäisyvalistusta käsinukkejen avulla ja oli yhteisössään todella pidetty jäsen. Havumetsän keskellä sijaitsevan talonsa kellariin suljettuna hänellä oli kuitenkin nainen, muistaakseni jonkinasteinen huumeidenkäyttäjä ja prostituoitu. Tarina tapahtui Yhdysvalloissa, ja aika vaaleaverisellä sheriffillä oli päässään oikein komia stetson. Liekö filmattu ysärillä tai vuosituhannen alussa.

Toinen elokuva, jonka nimen olen kokonaan unohtanut, on suomalainen. Se esitettiin luokalleni yläasteen äidinkielentunnilla. Pätkässä köyhä nainen Pohjanmaan kristinuskoisilla lakeuksilla synnytti salassa äpärälapsen. Mieleeni ovat jääneet etenkin hurjat lumiset pellot ja todella ahdistava tunnelma.

Auttakaa, pyydän!

3 kommenttia:

 1. Eihän tämä jälkimmäinen ole "Milka"?
  Tiedätkö, muuten, mistä voisin metsästää vanhoja puolalaisia tai tsekkiläisiä elokuvia, joita esitettiin suomen tv:ssä 70-luvulla? Olen yrittänyt löytää "suolainen koira"- nimistä elokuvaa ylen sivuilta ja arkistoista, tuloksetta. Se jâi mieleeni ikuisesti, haluaisin nähdä sen uudelleen. Sattuuko joku tietämään kyseisen elokuvan? Apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kappas, sepäs voisi hyvinkin olla Milka! Muistikuvissani Lappi oli vaihtunut Pohjanmaahan, liekö sitten näiden ympäröivien lakeuksien takia. Kiitos ihan hillittömän paljon!

   Vain sen verran osaan Suolaisen koiran kanssa auttaa, että ilmeisesti kyseessä on Nikolai Koshelevin ohjaus Solyonyy pyos (myös Soljonyi pjos) vuodelta 1974 tai 1975.

   Poista
 2. tässä Suolainen Koira Youtubessa:
  https://www.youtube.com/watch?v=HzQkxyYbAXQ

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...