keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Avaruusseikkailu 2012-2013


Noin komea kuu mollotti suoraan vuokramökin ikkunasta, kun olimme niin kaukana itärajalta, että pallukka lähes puhui ruotsia. Pari viikkoa sitten otettu kuva on nihkeä aasinsilta aiheeseen. Eniten minua kiinnostaa tie -blogi nimittäin haastoi lukemaan kaksi avaruutta käsittelevää kirjaa helmikuun loppuun mennessä!

Haluan hypätä kyytiin, sillä ensimmäisenä Kosmoksen lumoa ja tähtisumua -haasteesta mieleeni tuli Esko Valtaojan kirja Kotona maailmankaikkeudessa, jonka olen suunnitellut lukevani jo valovuosien ajan. Se on ehdottomasti luettava ennen maaliskuuta.

Toisesta kirjasta en vielä tiedä. Joskohan pitäisi lukea lisää Douglas Adamsia? Linnunradan käsikirja liftareille oli ihana. Varsinainen scifi tuntuu ajatuksena supervieraalta, mutta Arthur C. Clarken 2001 Avaruusseikkailua ovat kyllä kehuneet muutkin kuin genren ylimmät ystävät. Kurt Vonnegutin Titanin seireenejä en yllätyksekseni ole lukenut, vaikka lempikirjailijani muuten kohtalaisen hyvin tunnenkin! Avaruus vilahtaa myös Michael Cunninghamin Säkenöivissä päivissä, mutten ole varma, onko se aivan laskettavissa mukaan.

Päivitän tilannetta matkan varrella tähän kirjoitukseen!

12.10. Jussi muistutti, että meillä on hyllyssä myös Hannu Rajaniemen The Quantum Thief. Se on vaikuttanut kiinnostavalta jo luettuani Rajaniemen haastattelun Suomen Kuvalehdessä, mutta tiedettä ja fysiikkaviittauksia kaunokirjassa, hui!

2 kommenttia:

 1. Mikä kuva!

  Ja kivaa, että osallistut. Tuo Valtaojan kirja on aivan mahtava, en voi muuta sanoa. Tekisi mieli lukea se uudestaan parin vuoden tauon jälkeen. Ehkä luenkin. ;) Ja Cunninghamin Säkenöivät päivät sopii kyllä haasteeseen, joten anna palaa vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuu oli kyllä mahtava tuona perjantaina. Onneksi edes yhtenä iltana viikonlopusta, muuten kun oli aika sateista. :)

   Mulla on tässä nyt melkoinen runsaudenpaljous. Saatanpa lukea useammankin kuin kaksi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...