tiistai 10. tammikuuta 2012

Pala Montrealista


Päivän paras uutinen: Of Montreal tulee Tavastialle 16. huhtikuuta. Ensimmäisenä tiedon huomasin Nuorgamin Facebook-sivuilta.

Yhtye lukeutuu viiden kärkeen "nämä täytyy nähdä" -listassani, ja aiemmat missatut keikat ovat ärsyttäneet paljon.
"An Of Montreal concert is the closest thing indie rock has to a Cirque du Soleil performance", kuvailee Daniel Kreps Spin.comissa.
En ihan välttämättä välittäisi nähdä Kevin Barnesia täysin nakuna, muuten minulle käy kaikki.

Wintered Debts by of Montreal


Tavastian-keikka aloittaa yhtyeen Euroopan-rundin. Atlantin toisella puolen bändillä on jo kova kiire, aikataulutus näyttää hengästyttävältä. Yhdysvalloissa kakkosakteina pasteeraavat Cults, Deerhoof, Lonely Dear, Computer Kids, Hard Nips tai Kishi Bashi.

Uusi albumi, Paralytic Stalks, julkaistaan 7. helmikuuta. Polyvinyl Records vihjaa Barnesin sanoitusten flirttailevan Hissing Fauna, Are You the Destroyer? -levyn kanssa. Mikäs sen parempaa, kyseessä kun on yhtyeen paras albumi kaikista tähänastisista julkaisuista. Melkein 12-minuuttinen The Past Is a Grotesque Animal on lempikappaleeni. Kaikesta. Ikinä.


Päivän paras puhelu meni näin:
minä: "Salminen"
vieras numero: "Päivää... Tulikohan tässä oikea numero? Lotan äitiä tavoittelen?"
minä: "Ööööö... No jooo?"
(Eläinlääkärit viittaavat usein lemmikkien omistajiin heidän "äiteinään" ja "iseinään". Automaattisesti ajattelin, että tämä liittyy jotenkin Lotan rokotusaikoihin.)
vieras numero: "Bla bla päiväkoti Lotta päiväkoti bla bla"

minä: "Niin siis, meillä on Lotta-niminen koira, ei Lotta-nimistä lasta!"
Kylläpä nauratti, sekä minua että soittajaa. Teki mieli jäädä selittelemään, etten yleensä pidä itseäni koiran äitinä.

Lotta olisi kyllä saattanut saada slaagin, jos sen olisi vienyt päiväkotiin. Neiti ei ole kamalan innoissaan lapsukaisista, lapset kyllä tykkäävät siitä. 20 lasta vs. 1 terrieri = paha juttu.

ps. Aina välillä minulta kysellään vinkkejä kameranostoon. Taidanpa vastaisuudessa antaa vastaukseksi linkin The Vergen kameranosto-oppaaseen, johon minut vinkkasi NYT-liite (ja Jussi).

5 kommenttia:

 1. Olen ollut matkalla kaupunkiin nimeltä Montreal kohta kymmenen vuotta... Bändi tosin ei ole tuttu.

  Hauska puhelu ;-).

  VastaaPoista
 2. Hahaha. Voi että tuota puhelua :D Mulle kans tapahtunut muutama kömmähdyspuhelu nimeni takia. Mutta toi on huomattavasti hauskempi ;)

  VastaaPoista
 3. Nooruska, minä olen ollut matkalla takaisin Montrealiin (tai Montréaliin, kuten sen itse tykkään kirjoittaa) keväästä 2006, kun lähdin sieltä :) Asuin vuoden vaihto-oppilaana samassa provinssissa.

  maryihmemaassa, harvemmin väärät numerot noin paljoa naurattavat! :D Aikamoinen sattuma tuon nimen kanssa.

  VastaaPoista
 4. miten oon onnistunut missaamaan ton tiedon, että Of Montreal tulee Suomeen ???? mut kuitenki, ihan tuhannet kiitokset ! (enkä oikeastaan tiedä miten blogiisi eksyin, mutta kiitos siitäkin.)

  VastaaPoista
 5. ponygrill, kiva kun eksyit! lippuja on vielä jäljellä, hophop ostoksille! ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...