perjantai 24. helmikuuta 2012

Tiikereitä tulossa


Riemunkiljahdus pääsi, kun Jussi linkitti Nyt-liitteen uutisen Lifestyle-kauppaketju Tiger avaa useita myymälöitä Suomeen.

Itse olen tuohon tanskalaiseen Tiimariin ihastunut Riikan-matkoillani. Eniten se muistuttaa tavaroiltaan ruotsalaista Lagerhausia. Tigerista hankittu pöllömuki on esiintynyt blogissa aiemminkin, mutta joulukuussa sävytetyt kuvat näyttävät nyt keväämmällä kovin tukkoisilta.

Kampin ja Itäkeskuksen myymälät ovat jo varmistuneet. Nyt-liitteen mukaan ketju aikoo avata Suomeen viidestä kymmeneen liikettä vielä tämän vuoden aikana. Kuulostaa minun korviini siltä, että Kuopion Ikano saattaisi saada sisäänsä kissaeläimen, ainakin Cubus ja Skopunkten sinne aukeavat syksyllä.

Cubus ja Skopunkten eivät ole omia suosikkejani, mutta COSin perässä Ikanoon kyllä lähtisin. Kuulostaako kenenkään muun korvaan ikävältä tuo "korkealaatuisia vaatteita kohtuuhintaan" tai "premium quality at an affordable price" -kohta uutistekstissä? Viittaan siis Nyt-liitteen tekstiin, joka on enemmän tai vähemmän suora käännös täältä.


--Päivitys 1.11.2012: Tähän kirjoitukseen tulee yhä Googlesta aika paljon kävijöitä. Pitänee päivittää veikkailujani ja samalla lähettää terveisiä entryn kommenteissa kanssani keskustelleelle anonyymille. Tänään virallisesti avattavaan Kuopion Kauppakeskus Matkukseen on, toden totta, avattu Tiger. :)

8 kommenttia:

 1. Oi, tämäpä oli hyvä uutinen! :) Tiger on minulle tuntematon, mutta vasta juuri ihailin Lagerhausin ihania tilpehöörejä ja harmittelin kun niitä ei saa Suomesta, joten jos tämä on vastaavan tyylinen putiikki niin odotan innolla että se rantautuu tännekin! Toivottavasti yksi liikkeistä tulisi tänne pohjoiseen...

  Ja tuo pöllömuki on kyllä söpö :)

  VastaaPoista
 2. Ginger, Lagerhaus on ehkä vielä himpun verran Tigeriä kivempi, mutta eipä tämä kyllä kauas siitä jää!

  Toisaalta on kiva, että ketjut levittäytyvät Suomeen - toisaalta on ihan hirveää, että rahanreikiä löytyy koko ajan enemmän.

  VastaaPoista
 3. Ei Tigeriä tai Lagerhausia21. maaliskuuta 2012 klo 22.18

  Tiger Suomelle en voi Kuopioon
  asettumista todelltakaan suositella,
  koska siellä ei edes Ikea Oy:n,
  mukanaan tuomana, ole ainakaan
  sen alan kaltaisille myymälöille,
  oikealla tavalla ostopotentiaalia,
  kuten pääkaupunkiseudulla,
  Turussa, Tampereella, Hyvinkäällä,
  Sekä esimerkiksi jopa Oulussakin,
  ehkäpä olisi, eikä minkäänlaisia,
  perustelujakaan, asian suhteen,
  edes tarvitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti isommissa kaupungeissa on enemmän potentiaalisia asiakkaita. Lagerhausin tulosta Suomeen en ole kuullut, mutta jos Tiger tuo Suomeen laajimmillaan vuoden sisällä kymmenen liikettä, saattaisi yksi niistä hyvinkin sijaita Itä-Suomessa. Ikean sivujen mukaan kauppakeskukseen odotetaan vuosittain noin 4 miljoonaa kävijää.

   Poista
  2. (Vielä lisään, että omasta mielestä neljä miljoonaa kuulostaa varsin ylimitoitetulta, lähdelinkki tässä. Huomattavia asiakasmääriä varmaan silti odotettavissa.)

   Poista
  3. TIGER vastaan Lagerhaus23. maaliskuuta 2012 klo 7.24

   Mainittu ruotsalinen Lagerhaus -liike, on kuitenkin ollut tähän asti, varsin tuntematon, vaikka sillä onkin, nähtävästi jo usean vuoden ajan, ollut kaksi myymälää Tukholman keskustassa, itse Drottninggatanilla sekä Birger Jarlsgatanilla, Norrmalmin kaupunginosassa.

   Verkkosivustoa katselemalla, itse TGR/TIGER, vaikuttaisi itsestäni huomattavasti iloisemmalta, mutta lähestulkoon monen tuotteen osalta, samanlaista pientavaraa myyvältä ketjulta.
   TGR/TIGER-myymälöillä, näyttäisi myös olevan raikkaammat verkkosivut, minkä lisäksi se on levittäytynyt jo 16 maahan, mutta Lagerhausilla on myymälöitä vain Ruotsissa.


   Lagerhaus-ketju on muuten Axelssonien suvun omistama,
   ja he ovat muuten hiljakselti karsimassa,
   heidän toista epäonnistunutta Suomen valloitusyritystä,
   eli KICKS -myymälöitä, lopettamalla myymälöitä,
   joten en usko, heidän laajentavan Lagerhaus-myymälöitä,
   edes muihin pohjoismaihinkaan.

   TGR Sverigestä, tullee sille muuten kova kilpailija,
   Ruotsin narkkinoilla, kunhan se ehtii laajentaa Ruotsin
   myymäläverkoitoaan, myös Keski- sekä Pohjois-Ruotsin kaupunkeihin.

   Poista
  4. Kävijöitä lähinnä Itä-Suomesta ja venäjältä: Neljän miljoonan vuosittainen kävijämäärä tuskin tullee täyttymään23. maaliskuuta 2012 klo 7.28

   Salla kirjoitti: "Ikean sivujen mukaan kauppakeskukseen odotetaan vuosittain noin 4 miljoonaa kävijää."


   Luulempa, että erityisen odotettavia asiakkaita,
   ovat ennenkaikkea, myös Kuopiossa vierailevat,
   useat kymmenettuhannet venäläiset matkailijat.

   Poista
  5. Lagerhaus oli tässä esimerkkinä vain antamassa esimerkkiä Tigerin tuotteista, jotka ovat monelle vieraita yrityksen laajuudesta huolimatta. Lagerhaus on kuitenkin Ruotsissa käyneille hyvin tuttu. En siis missään vaiheessa ole väittänyt, että Lagerhaus-ketju olisi tulossa Suomeen.

   Venäläisten määrästä olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka venäläisturistit perinteisesti eivät Tiger-tyyppistä tavaraa ole Suomesta ostelemassa, ovat hekin luettavissa ostopotentiaaliin. Enemmän Kuopiossa venäläisiä turisteja käynee kuin mainitsemallasi 45 000 asukkaan Hyvinkäällä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...