torstai 4. elokuuta 2011

Helmiä Euroopassa

Rakastan isoja eurooppalaisia kaupunkeja. Lontoo on niistä ehkä suosikkini, mutteivät Berliini ja Pariisikaan jää kauas taakse. Tai Rooma. Tai vähän pienempi Dublin...

Isoilla kaupungeilla on paljon tarjottavaa, se on selvä. Kaikissa niissä on oma tunnelmansa. Niistä on myös paljon kerrottavaa. Siksi ajattelin, että enemmän hyötyä Internetille on vähän pienempien paikkojen esittelyllä!


5. Ruotsi - Höga kusten

Vaasassa kun asun, yksi Euroopan ykköskohteista sijaitsisi aivan lähellä, jos Pohjanlahti ei katkaisisi reittiä (Kvarkenin yhdistävää siltaa odotellessa!). Västerbottenissa ja Ångermanlandissa sijaitseva Unescon maailmanperintökohde on kesäaikaan kauneimpia reittejä ajella. Komeimpia maisemia löytyy Högakustenbron eli Skandinavian toiseksi pisimmän riippusillan luota. Silta yhdistää Kramforsin ja Härnösandin kunnat toisiinsa. Höga kustenille pääsee kätevimmin omalla autolla Vaasasta Uumajaan kulkevalla lautalla.

4. Norja - Kautokeino

Kautokeino oli ykköskohteita, kun isän kanssa ajelimme pohjoisessa jokunen vuosi takaperin. Olin lukenut paljon saamelaisista ja heidän kulttuureistaan, ja Kautokeinon kapina kiinnosti minua erityisesti. Kautokeino olikin upea paikka. Suosittelen pistäytymistä museossa. Kaikkein eniten minua kuitenkin sykähdytti upea hautausmaa. Värikkäitä ja omaperäisiä hautakiviä ei voi sanoin kuvailla. Kautokeinosta reitti kulkee luontevasti kohti Altaa, upeaa vuorimaisemaa ja kalliomaalauksia. Meidän reittimme mutkitteli alkuun Ruotsin ja Suomen rajaa pitkin, josta poikkesimme Enontekiön kautta rajan yli.


3. Portugali - Algarve

Minun on vaikeaa sanoa Algarvesta vain yhtä kaupunkia, sillä koko alue on yksi kauneimpia paikkoja, jossa olen vieraillut. Upeat kalliot ja niiden väliin jäävät luolat ruokkivat mielikuvitustani! Mikään biletyspaikka tämä ei ole, vaan sopii lähinnä rauhaa kaipaaville.

2. Ranska - Vichy

Vichy tuli vastaan, kun ajelimme pitkin keski-Ranskaa tätini kyydillä. Kyseessä on tosiaan juuri se kaupunki, jossa toisen maailmansodan aikana sijaitsi miehittämättömän Ranskan hallitus. Ja kyllä, vichyvesi on saanut nimensä juuri tämän terveyskylpylöistä tunnetun paikan mukaan. Minua Vichyssä viehätti upea arkkitehtuuri ja leppoisa tunnelma. Ympäristössä on upeita linnoja.

1. Saksa - Usedom

Rakkauteni, aivan koillis-Saksassa sijaitseva Usedom on Saksan toisiksi suurin saari. Itä-Saksan aikaan se tunnettiin johtajien lomanviettopaikkana. Saarella onkin upeat hiekkarannat ja aivan uskomattoman hieno metsäluonto. Merenrantaa reunustavat pikkukylät ovat ihanan tunnelmallisia, ja ihmiset ovat todella ihania. Kaikkea leimaa miellyttävä yhteisöllisyys. Kaikkein itäisimmästä kolkasta pääsee Puolan puolelle Świnoujścieen, joka on hintatasoltaan edullisempi ja Saksan-puoleisia kyliä paljon isompi. Puolassa on myös upea majakka, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Ja ai niin - Usedom on todella aurinkoinen paikka!Kuvat: Algarve Promotion Bureau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...